Coachen in de natuur

Coachen in de natuur.

Vanaf januari ’23 bied kindercoach Hannah ook coachingsessies in de natuur aan. Voor hetzelfde tarief als een coaching sessie in de coachruimte in Valkenswaard of Eindhoven kan er een coachingsessie in de natuur worden ingepland.

Waarom coachen in de natuur?

In de natuur coachen wordt door kinderen vaak als minder gedwongen ervaren. Spelenderwijs en met methodieken die voor in de natuur bedoeld zijn kunnen de kinderen op een ontspannen manier inzichten en handvatten krijgen waarmee ze zelf aan de slag kunnen.

Tijdens het wandelen kunnen gesprekken vaak een diepgaander niveau bereiken. Doordat je elkaar niet rechtstreeks aankijkt “durf” je vaak iets meer te zeggen, en trap je minder snel op de rem.

Voor kinderen die prikkelgevoelig zijn brengt de natuur rust met zich mee. En moeten ze even wat energie kwijt dan is daar alle ruimte voor. 

Hoe gaat dat dan?

We spreken samen op een herkenbare plek in het bos af. Vanuit deze plek zullen we samen het bos in gaan. We wandelen, kletsen en spelen in het bos. Hierbij gebruik ik methodieken die geschikt zijn om in het bos te gebruiken.  Na 60 minuten zorgen we dat we weer terug zijn op de plek waar we begonnen zijn. Hier kan de ouder het kind weer op komen halen.

Tijdens deze sessies is het fijn als het kind kleding aanheeft wat tegen een stootje kan, schoenen die geschikt zijn om te wandelen, en indien nodig regenkleding.

In principe zou de sessie tijdens een regenbui gewoon door kunnen gaan mits het weer veilig genoeg is om in het bos te wandelen en dat er nog redelijkerwijs een gesprek gevoerd kan worden.

Mocht een sessie vanwege het weer niet door kunnen gaan dan is er de keus om een coachsessie in de coachpraktijk te doen, of om de sessie te verzetten.