Vertrouw op het talent van het kind

Ik zie een aflevering van shark tank. Ik weet niet of je het ooit hebt gezien, maar dat zijn kortgezegd rijke ondernemers die jonge ondernemers financieel helpen. Overigens worden ze daar over het algemeen zelf ook niet financieel slechter van, maar dit terzijde.

Lees meer »

Examenstress

Nou de examens er weer zijn kan dat bij een kind behoorlijk wat stress opleveren. De onzekerheid en faalangst komt dan om de hoek kijken. Samen met alles wat geleerd moet worden, en de dagen waren eigenlijk al te kort, is een hoofd zo vol.

Lees meer »

Kinderen zijn prima in staat zelf een oplossing te vinden.

Ik mocht gezellig mee met het kinderfeestje van mijn kleindochter die 8 geworden was. Met een hoop vrolijk kletsende kinderen gingen we op pad naar een grote hal waar naar hartenlust gesprongen en gespeeld kon worden op verschillende trampolines. De kinderen waren lekker uitgelaten en kletste volop in de auto. Ze hadden er zin in, en dat lieten ze weten ook.

Lees meer »

Volg je hart

Sinds kort heb ik foto & quote kaarten in huis. Iets wat mij zelf erg aanspreekt. Elke kaart kan namelijk iets zeggen over een persoon.

Lees meer »

Wat gaat wel goed

Hij zat bij mij aan tafel. Dertien jaar oud en hij kwam bij mij vanwege zijn prikkelgevoeligheid en frustraties die hij heeft. Hij zit op de HAVO en heeft sinds kort hulp van een remedial teacher.

Lees meer »

Die ene leraar die verschil maakt

Ik was ongeveer 14 jaar en zat op de middelbare school. In mijn thuissituatie was nogal wat aan de hand. Ik was veranderd van een stil terug getrokken meisje naar een rebels meisje. Ik wilde graag gehoord worden, maar wist niet hoe. Dus besloot ik overal tegenaan te schoppen.

Lees meer »

Faalangst

Daantje zit in de eerste klas van de HAVO, is 13 jaar en heeft voor het eerst proefwerkweek. Ze staat er niet zo goed voor op school, maar zou met de punten van de proefwerkweek haar gemiddelde omhoog kunnen halen. De druk is dus groot.

Lees meer »