Volg je hart

Gepubliceerd op 26 januari 2023 om 19:14

Sinds kort heb ik foto & quote kaarten in huis. Iets wat mij zelf erg aanspreekt. Elke kaart kan namelijk iets zeggen over een persoon.

Waarom wordt je juist door die kaart aangetrokken? Wat heeft deze kaart met jou te maken? Achterop de kaart staat ook een quote. Automatisch koppel je die aan je gedachtes en belevenissen. De quote zet je aan het denken en het leuke daarvan is dat je er daardoor achter komt dat zo’n quote altijd wel op de een of andere manier betrekking op je heeft.

Vandaag besloot ik het ook eens te proberen. Ik legde 8 kaarten voor me neer en pakte de kaart die mij op dat moment het meeste aantrok. Dat was een kaart met een zwart vlak met in het midden een hart waardoor je naar een bloeiende boom in de natuur kon kijken.

Op dat moment was het het hart wat me erg aansprak. Ik had die dag verschillende mensen gesproken die ik al een hele tijd niet gezien had. Mensen waarmee ik veel had samen gewerkt en waarmee ik nu vanwege mijn praktijk weer in contact kwam. En dat was voor mij erg fijn en inspirerend. Leuk om te zien hoe goed ze hun weg hadden gevonden. Hoe ze veranderd maar ook nog hetzelfde waren. Verder was het heerlijk om weer op een kinderopvang rond te lopen. De kinderen daar te zien en horen. De een nieuwsgierig en uitdagend en de ander verlegen en terug getrokken. Met sommige kon ik even praten, bij een ander bleef ik op gepaste afstand. Heerlijk om te zien hoe ieder kind zich op zijn eigen manier uit en laat zien.

Ik draaide mijn kaartje om en daar stond op “Volg je hart”. En dat is precies waar ik mee bezig ben, hoewel ik merk dat ik dat ook erg lastig vind. Mijn hart ligt bij de kinderen. Ik wil kinderen heel graag in hun kracht zetten. Ik wil dat ze de kans krijgen om hun eigen unieke ik te ontwikkelen. Dat ze niet in hokjes geduwd worden, maar juist kunnen ervaren hoe het is om allemaal verschillend te zijn. Dat je gewoon je eigen ik mag zijn en daarin jouw kwaliteiten kan gebruiken. Dat als je je hart volgt en doet wat bij jou het beste past je later niet meer hoeft te werken, maar je een betaalde hobby hebt.

En dat dat lastig is dat besef ik maar al te goed. Want hoewel ik het coachen en kinderen in hun kracht zetten erg leuk vind, kan ik dat pas doen als ik mezelf op de kaart zet en reclame ga maken. En dat vind ik lastig. Dat is duidelijk geen kwaliteit van mij, maar dat hoort er wel bij.

Dus ga ik daarmee door. Omdat het nodig is om mijn hart te volgen. En misschien komt er ooit een dag dat ik me hier niet meer zoveel mee bezig hoef te houden omdat de mensen me dan wel weten te vinden. Tot die tijd ga ik er dus maar mee door, dus kijk eens op mijn website, en vertel het voort! En mocht je een keer vrijblijvend op gesprek willen komen om te horen wat ik allemaal doe en hoe ik dat doe, wees welkom! Bel, mail of app me maar eens dan maken we een afspraak.

Reactie plaatsen

Reacties

Kelly Reemers
een jaar geleden

Wow wat mooi verwoord! Het volgen van je droom komt me bekend voor hihi! Het was fijn om vandaag weer even te kletsen samen!
Heel veel sucses en ik weet het zeker, voor je het weet, heb je heel veel kinderen die je coach /gecoacht hebt. Je bent zowieso een topper!