Examenstress

Gepubliceerd op 6 april 2023 om 16:34

Nou de examens er weer zijn kan dat bij een kind behoorlijk wat stress opleveren. De onzekerheid en faalangst komt dan om de hoek kijken. Samen met alles wat geleerd moet worden, en de dagen waren eigenlijk al te kort, is een hoofd zo vol.

En dan komen er in deze tijd ook nog dagen voorbij waarbij familie of vrienden bezoekjes gewenst zijn waarbij verwacht wordt dat je vrolijk aanwezig bent.

Als je dan even thuis bij zit te komen en je vader klaagt dat je te weinig helpt thuis dan kan de bom weleens barsten! Met de nodige ruzies, en uitbarstingen als gevolg.

Dat betekent dat je hoofd al zo vol zit, er kan gewoon niks meer bij! En dat is heel normaal, daar hebben de meeste mensen weleens last van.

Het accepteren dat dat nu eenmaal zo is kan al wat rust geven. Ben niet te streng voor jezelf en ga bij jezelf na, wat of wie heb ik nodig om wat rust in mijn hoofd te krijgen?

Praat hierover met je ouders/verzorgers/mentor. En wordt je toch weer eens erg boos laat je dan maar gewoon gaan. Doe het op een manier waarbij je niemand (ook jezelf niet 😉) pijn kan doen. Bij de Decathlon kan je voor een redelijk prijsje een boksbal kopen, en anders wil even lekker hard op een kussen slaan ook weleens helpen!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.