Nieuwe generatie voetbalsupporters

Gepubliceerd op 19 april 2023 om 09:56

Ik stond in de redelijk drukke trein van Breukelen naar Amsterdam centrum. Samen met vriend en zoon gingen we een dagje naar Amsterdam.

In de trein stonden ook twee jongens van ik schat een jaar of 15.  Ze waren duidelijk ergens enthousiast over en raakte aan de praat met een Limburgse man. Een van de jongens vertelde enthousiast dat ze naar het voetbalstadion in Amsterdam gingen.

De man vroeg of ze fan van Ajax waren? “Ik wel” zei de jongen, “mijn vriend is voor Feyenoord. We gaan om en om bij Ajax of bij Feyenoord kijken.” De andere jongen die wat stiller was knikte. Er werd nog veel en vol passie over voetbal gepraat waar ik verder niet veel verstand van heb, maar waar ik graag naar luisterde omdat het zo enthousiast werd verteld.

De andere jongen hield zich wat stiller, totdat het stadion in zicht kwam. Enthousiast riep hij zijn vriend erbij. Samen keken ze vrolijk uit het raam wachtend tot de trein ging stoppen. De trein stopte en de jongens stapte vrolijk gedag zeggend uit.

 “Wat een leuke jongens” hoorde ik iemand zeggen, ik kon me daar alleen maar bij aansluiten. Wat zou ik deze jongens graag in de krant zien staan! Een Feyenoord supporter en een Ajax supporter die echt van voetbal houden. Ze kunnen gewoon vrienden zijn, ze respecteren elkaars keuzes en gaan met elkaar mee om naar voetbal te kijken. En welk team dat is, dat maakt ze niet uit. Ze zijn namelijk enthousiast over voetbal, want dat is waar het om draait.

Dit is toch een veel beter verhaal dan wat er de afgelopen weken in de krant stond over voetbalsupporters!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.